Food Truck

Kijk, strikt genomen is het natuurlijk al mis gegaan toen wegrestaurant De Lucht de uitsmijter en de witte boterham met kroket uit het assortiment ging halen. Vervolgens werd de lange toonbank vervangen door een soort ‘eilandjes’ waardoor je compleet de volgorde kwijt was bij het samenstellen van je maaltijd. Eerst warm of eerst koud? Eerst eten of eerst drinken? Vroeger was je gebonden aan de volgorde die de toonbank je bood, maar met die eilandjes werd je alle kanten op geslingerd. Geheid dat je daardoor uiteindelijk bij je tafeltje gekomen tot de ontdekking kwam dat je geen bestek had.
Terug naar het assortiment. De uitsmijters en kroketten werden vervangen door de wat luxere broodjes, oh pardon, pistolets, met evenzo luxe beleg. Zelfs het meest simpele broodje kaas werd voorzien van wat sla, of geraspte wortel, of ander schraapsel. En daar bleef het niet bij. Het bordje patat met schnitzel en doperwtjes hield ook op te bestaan. De klant wil het dus gaan we dat aanbieden, was het devies. Hebben ze u wat gevraagd destijds?
Deze ingezette trend heeft zich, oh gruwel, ook doorgezet naar de straat, met als resultaat de Food Truck. Waar je voorheen op evenementen en straathoeken een eerlijke patatkraam tegenkwam staan nu food trucks. Afgedankte en vervolgens omgebouwde brandweerauto’s, bestelbusjes en legervoertuigen, waar je de meest wonderlijke etenswaren kunt aanschaffen. Kom daar maar eens om een patatje mét en een blikkie Fanta. Dat gaat ‘m niet worden, hoor!
Begrijp me niet verkeerd hoor, het zal allemaal best lekker en verantwoord zijn, maar onderweg of op een evenement heb je soms best trek in een lekkere vette hap, voor niet te veel geld. helaas zit dat er vrijwel niet meer in tegenwoordig.
Sterker nog, de snacks van voorheen kent men niet eens meer. Vraag je om een patatje mét, krijg je oorlog.