Politie en vandalen

Onlangs publiceerde een oud-collega van mij onderstaande tekst en foto op Facebook:

Wat hij ook probeerde, de politie wilde niets doen. Hier legt hij uit wat hij reeds ondernomen heeft:

“bij de eerste keer geen afgifte gedaan, dader(s) onbekend, kortom zelf betaald. Bij de tweede keer dader bekend, officieel aangifte gedaan…een maand na aangifte gevraagd of de politie iets heeft ondernomen, nee dus…gevraagd om gesprek met leidinggevende, in vergadering gevraagd. Ik zou terug gebeld worden, nee dus….”

Hij kan de rekening dus zelf betalen, aangezien vandalisme vaak niet gedekt is in de verzekering en de dader gaat volkomen vrijuit.
Dit is natuurlijk volkomen van de zotte en mocht je nu denken dat het slechts een ongelukkig voorval betreft, bedenk dan het volgende. Tijdens de ‘feestelijkheden’ omtrent het behalen van de eindronde van het WK voetbal door Marokko ging het her en der ook behoorlijk mis door relschoppers en vandalen. Ook hierbij greep de politie niet in, om de boel niet te laten escaleren.
Je zou dus veilig kunnen constateren dat het straattuig de ‘slag om de straat’ gewonnen heeft van het gezag.

Een trieste constatering……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.