Schuldgevoel

Het is nogal wat, de schuld krijgen van wat onze verre voorouders allemaal uitgevreten hebben. Kolonialisme, onderdrukking, slavenhandel. En dat hebben wij, witte Nederlanders, allemaal op ons geweten. Het is daarom dat afgelopen week hier in Hoorn het een en ander beklad werd met rode verf. Jan Pieterszoon Coen kreeg het voor zijn kiezen en ook de Scheepsjongens van Bontekoe moesten het ontgelden. Zij zijn kennelijk de belichaming van de verschrikkingen die in een ver verleden door landgenoten zijn aangericht.
Actiegroep “De Grauwe Eeuw” zat achter deze ‘aanslag’. Het wordt volgens hen hoog tijd dat de Nederlanders maar eens hun verantwoordelijkheid nemen voor die daden uit de geschiedenis en toegeven hoe fout ‘we’ destijds geweest zijn.
Als we die actiegroep eens wat nader bekijken blijkt die te bestaan uit hetzelfde schreeuwmeisje dat een poosje geleden vond dat de Nationale Dodenherdenking op 4 mei ook maar afgeschaft moest worden. Zij wordt in haar bezigheden gesteund door haar broer, die niet schroomt om u kanker in diverse vormen toe te wensen. Ik heb het hier over Christa Noëlla en haar broer Reza Renaldo.
De Facebookpagina van De Grauwe Eeuw vind u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.